10 aandelen met maandelijkse dividend uitkering

Als dividendbelegger is inkomen uit je beleggingen belangrijk, bijvoorbeeld als aanvulling op je inkomen. Voor mij persoonlijk werkt het bijzonder motiverend en prettig om maandelijks meerdere uitkeringen te ontvangen. In Amerika zijn er een aantal bedrijven met aandelen die maandelijks dividend uitkeren.

Dit zijn 10 bedrijven die ik interessant vind (en in sommige beleg ik). De genoemde dividendrendementen zijn op basis van de koers van 30 oktober 2020. Dit is verder geen beleggingsadvies.

Main Street Capital Corp.

Main street Capital (Ticker MAIN) is een investeringsonderneming voor het midden en kleinbedrijf. Ze richten zich niet op een specifieke branche, waardoor ze breed georiënteerd zijn. Naast het financieren, adviseren ze zowel bedrijven, als de ondernemers op het gebied van financiën. Ze bestaan sinds 2007 en dit is het eerste bedrijf dat op deze lijst staat. Ze hebben ondanks de crisis in 2020 geen verlaging doorgevoerd op het dividend. Het dividendrendement is momenteel (30 oktober 2020) ongeveer 8%.

Alternatief voor dividendbeleggen: Geld uitlenen aan particulieren via Mintos tegen 9%+. Lees hier onze review!

Realty income Corp

Realty Income (Ticker: O) is een REIT (Real estate investment funds). Een onderneming mag zich alleen een REIT noemen als het aan bepaalde fiscale voorwaarden voldoet. Een ervan is dat ze 90% van de winst als dividend uitkeren. Realty staat bij mij hoog op mijn lijst, omdat het naast een REIT met maandelijkse dividenduitkering, ook nog eens een dividend aristocrat is. Realty income heeft vooral grote panden in bezit die aan 1 bedrijf verhuurd worden. Huurders zijn bedrijven als FedEx, 7 Eleven en Walgreens. Het dividendrendement is ongeveer 4,5%.

STAG Industrial inc.

Stag industrial (Ticker: STAG) is ook een REIT. Zoals de naam al aangeeft, bestaat de portefeuille met name uit panden die voor de industrie zijn. Ze hebben ruim 400 panden in heel Amerika. STAG bezit voornamelijk distributiecentra, maar ook kantoren en lichtfabrieken. De koers zit in oktober 2020 rond het hoogste punt alle tijden (met $33,-) en het dividendrendement is 4,4%. Dit bedrijf hoort zeker thuis op de lijst met aandelen die maandelijks dividend uitkeren!

SHAW Communications

SHAW Communications is een Canadees bedrijf dat in Amerika aan de NYSE genoteerd staat met ticker SHAW. Het is een telecom bedrijf met focus op particulieren klanten. Ze bieden internet/tv/telefonie en satelliet TV aan in eigen land. Het is niet het meest indrukwekkende bedrijf uit de lijst, maar met een maandelijks dividenduitkering met een rendement van ongeveer 5% kan het een prima toevoeging zijn aan een dividendportefeuille.

Sinds december 2021 heb je bij DEGIRO geen transactiekosten op Amerikaanse aandelen. Lees hier onze review!

TransAlta Renewables

TransAlta is geen Amerikaans maar een Canadees bedrijf. Het bedrijf produceert en levert groene energie. Ze hebben meerdere windmolenparken, maar produceren, transporten en leveren ook groen gas, energie uit water en opgewekt met zonnepanelen. en meer. Het bedrijf keert een dividend uit van iets meer dan 5%. De ticker is TRSWF en het aandeel is te koop via de Canadese beurs (Toronto Stock Exchange).

Gladstone Land

Gladstone Land (ticker LAND, beurs NASDAQ) is ook een REIT, net zoals bijvoorbeeld Realty Income. Het grote verschil, is dat Gladstone vrijwel uitsluitend land in bezit heeft dat bedoeld is voor de agrarische sector. In oktober 2020 hadden ze 115 boerderijen (met bijbehorend grond ruim 89.000 hectare) in eigendom. De bezettingsgraad is 100%. De vraag naar agrarische grond zal voorlopig niet afnemen en met een dividendrendement van ongeveer 3,8% is dit zeker een aandeel om in de gaten te houden.

AGNC Investment Corp

AGNC (ticker AGNC, beurs NASDAQ) is een investeringsbedrijf dat bestaat sinds 2008 en is ook een REIT. Ze verdienen geld aan handel in hypotheken met name op woningen in combinatie met handel in aandelen. Hiermee verdienen ze voldoende om een winstgevend bedrijf te zijn. Het klinkt vrij complex, maar deze vorm van een REIT is redelijk gebruikelijk in Amerika. Ze hebben momenteel een dividendrendement van rond de 10%.

Sabine Royalty Trust

Sabine Royalty Trust (Ticker SBR, beurs NYSE) is een bedrijf in grondstoffen. Ze ontvangen royalties (de naam zegt het al) op grondstoffen als mineralen, maar ook gas en olie. Het dividendrendement is momenteel rond de 9%.

Armour Residential REIT

Armour Residential (Ticker ARR, beurs NYSE) is een REIT met een vergelijkbaar verdienmodel als AGNC (handel in hypotheken en aandelen/obligaties) alleen met een bredere hypotheken portefeuille. Met een dividendrendement van rond de 9% en een maandelijkse dividenduitkering staat hij op de lijst om in de gaten te houden.

EPR Properties

EPR Properties (ticker EPR, beurs NYSE) is het bedrijf in deze lijst die het hardst geraakt is door de COVID pandemie. Ze investeren namelijk in vastgoed dat wordt gebruikt voor vrijetijdsbesteding. Denk hierbij aan pretparken, theaters en skigebieden. Ze bezitten onder meer het vastgoed van meerdere Amerikaanse Six Flags parken. Dat is ook te merken aan de dividend uitkeringen, want deze zijn tijdelijk gestopt. Desondanks is het een aandeel om in de gaten te houden, ze waren financieel gezond (cijfers 2020 zijn nog niet bekend) en iedereen wilt heel graag weer op pad zodra het weer kan. Je kan een gok nemen door het aandeel nu te kopen, gezien het op 1/3e van de prijs van 2019 kost. Uiteraard is dit niet zonder risico, het blijft momenteel een risicovolle sector. Toch is er potentie en verdient het daarom een plekje op deze lijst met aandelen die maandelijks dividend uitkeren (als is het als laatste).

Tot slot

De meest genoemde sectoren komen zeer waarschijnlijk komende jaren onder druk te staan. De economie is door COVID-19 hard geraakt, veel mensen zijn banen kwijt geraakt en naar mijn mening is dit nog niet volledig verwerkt in de markt (mede door stimulansen vanuit de FED). Hoe motiverend het ook is om maandelijks dividend te ontvangen, hou rekening met de risico\’s.

Deze aandelen zijn (in oktober 2020) allemaal beschikbaar bij onze favoriete broker DEGIRO. Wil je hier meer over weten, lees dan onze review.

Ter transparantie: Op het moment van schrijven heb ik zelf aandelen van Armour Residential, Realty Income, STAG en MAIN in bezit. Let wel, dit is geen beleggingsadvies. Aankopen doe je geheel op eigen risico.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *