Op mijn boekenplank vind je de boeken die ik momenteel lees. De beste boeken over onderwerpen als beleggen, mindset, business of finance deel ik met je op deze pagina.

Beste boeken over beleggen

Beleggen is mijn favoriete onderwerp om over te lezen, vandaar dat deze bovenaan staat! Ik richt me vooral op aandelen die dividend uitkeren, kwalitatief sterk zijn en voor de zeer lange termijn (10+) gekocht kunnen worden. Dit is een vorm van value investing / waardebeleggen. Je ziet mijn voorkeur ook terug in mijn boekenlijst.

De intelligente belegger

Benjamin Graham, de auteur van de intelligente belegger, is een waardebelegger die zijn sporen heeft verdiend en is wellicht de grondlegger van waardebeleggen. Voor mij reden om De intelligente belegger in deze lijst op te nemen.

De intelligente belegger van Benjamin Graham is een klassieker. Het is een boek van 70 jaar oud, maar de basis van waardebeleggen is onveranderd en dat is precies wat je leert.

Warren Buffett Accounting

De naam Warren Buffett zal je op mijn website vaker tegen komen. Hij is een van de meest succesvolle beleggers ooit en zijn manier van beleggen is iets waar ik mij goed in kan vinden. Het boek Warren Buffett accounting sluit daar goed bij aan!

Dit boek is niet door Warren Buffett geschreven, maar door Preston Pysh en Stig Broderson van ‘The investors podcast’ (aanrader). Ze hebben de manier van aandelenselectie van Warren Buffett geanalyseerd en dit beschreven in het boek. Wil je leren waardebeleggen, dan is Warren Buffett Accounting een fantastisch boek!

Beste boeken business

FU Money

Dan Lok, de auteur van FU money, is een van mijn voorbeelden als het gaat om wat hij bereikt heeft, hoe hij denkt en hoe zijn bedrijf heeft opgebouwd. Hij heeft meerdere boeken geschreven, waaronder FU money. Wel een waarschuwing vooraf, Dan Lok is nogal direct en grof in zijn taalgebruik (met als doel de boodschap beter door te laten dringen).

Dit boek past ook bij mindset of finance. Het boek gaat erom dat je jouw gewenste levensstijl een prijskaartje geeft en dit terug rekent naar een dag inkomen. Vervolgens bouw je een passief inkomen op, om je inkomen te behalen én de tijd te hebben om je leven te leiden zoals jij wilt. Hij geeft hier veel handige tips en tricks voor.

Beste boeken finance

Onder finance versta ik alles wat niet onder de eerder genoemde punten valt, maar wel met geld te maken heeft.

Rijkste man van Babylon

De rijkste man van Babylon is het oudste boek op deze pagina, maar verdient zeker een plek op deze lijst.

Het boek van G.S. Clason is een boek dat je leert omgaan met geld. Een van de belangrijkste boodschappen lees je ook in andere boeken (zoals Rich dad, poor dad) terug. Een voorbeeld hiervan is, dat je voor je ook maar iets van je ontvangsten uitgeeft, je eerst 10% opzij zet voor jezelf. Het doel is om uiteindelijk dit geld slim te investeren, zodat dit groeit. De boodschappen zijn verpakt in een leuk verhaal uit het oude Babylon, dat ooit de rijkste stad ter wereld was.

Rich dad, poor dad

Van het boek Rich dad, poor dad heb ik eerder al een review geschreven.

De auteur, Robert Kiyosaki heeft een biologische vader die accountant is en zijn master diploma heeft. Hij heeft tevens een ander vader figuur die ondernemer en ongeschoold is. Die laatste is zijn ‘rijke vader’ en het boek legt uit waarom.

Beste boeken mindset

Op gebied van mindset zijn er meer boeken geschreven dan ik ooit in mijn leven zal kunnen lezen helaas. Ik ben iemand die mezelf graag verbeterd, zo heb ik aan de 21 dagen zonder klagen challenge meegedaan en lees ik regelmatig boeken die me helpen om als persoon te ontwikkelen.

De 7 eigenschappen

De 7 eigenschappen van Stephan Covey is wereldwijd meer dan 15 miljoen keer verkocht. Het is een boek die niet alleen concepten uitlegt, maar je ook helpt deze direct toe te passen.

Heb je ooit van de cirkel van invloed gehoord? Dat komt uit dit boek, net als nog een aantal andere bekende concepten. In het boek helpt Stephan Covey om 7 eigenschappen te ontwikkelen. De eerste drie zijn op jezelf gericht, vervolgens zijn er 3 eigenschappen gericht op communicatie met andere mensen en tot slot krijg je tips hoe je jezelf kan blijven ontwikkelen. In het blogartikel ‘Wie wil je zijn’ gebruik ik een van de tools uit het boek.

De links gaan direct naar Bol.com en we ontvangen een kleine commissie als je na het klikken van een link op onze site iets aankoopt. Het kost jou niks extra’s, maar zo kunnen we deze website in onderhouden! Veel leesplezier!

Ik schrijf regelmatig reviews over boeken. Wil je niks missen? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief!