Dividend beleggen bij eToro – mijn strategie

eToro dividendportefeuille januari 2021

Enige tijd geleden ben ik begonnen met beleggen bij eToro, omdat er heel veel verschillende meningen rond gaan over deze broker (en niet allemaal positief). Er werd mij gevraagd wat ik van eToro vond, dus heb ik een account aangemaakt (de review lees je hier) en ik ben goed te spreken over eToro! In dit 2e artikel deel ik mijn strategie die ik bij eToro hanteer.

Tot op heden belegde ik hoofdzakelijk in hoog dividend aandelen. Deze strategie kost veel tijd (aan research), maar levert met meer dan 7% een mooi rendement op. Op eToro ben ik een 2e strategie begonnen. Deze strategie heeft een lager dividend rendement, maar ook een lager risico en is een stuk minder tijdsintensief.

Opmerking vooraf, mijn strategie kan wijzigen afhankelijk van de marktomstandigheden. Het kan zijn dat ik niet meer exact conform deze beschrijving beleg. Dividend, spreiding en kwaliteit zijn wel uitgangspunten van de portefeuille, dit veranderd niet.

Let op je kan bij eToro handelen in CFD’s. 67% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.

Wat is eToro?

eToro is een broker, net als bijvoorbeeld Binck of DEGIRO. Het grote verschil met een reguliere broker, is dat eToro geen kosten rekent voor transacties op aandelen en een sociaal netwerk rondom beleggen heeft gebouwd. Je kan beleggers volgen, posts plaatsen, liken en reageren. Daar komt bij dat je ook nog beleggers kan kopiëren. Zo kun je mij ook vinden (als LowRiskStrategy) en zonder extra kosten mijn portefeuille kopiëren. Iedere trade die ik doe, doe jij automatisch ook, daar hoef je niks voor te doen.

Naast beleggen in aandelen en ETF’s, kan je bij eToro ook in cryptocurrencies als Bitcoin, valuta (EUR-USD bijvoorbeeld) en futures op bijvoorbeeld olie handelen (met hefboom als je dit wilt).

Voor dit artikel is dit genoeg over eToro. Wil je mijn volledige review lezen, dan kan dat hier.

Wat is mijn strategie bij eToro

Mijn strategie bij eToro is om een gebalanceerde portefeuille te hebben met een relatief laag risico. Dit doe ik door kwaliteitsaandelen, dividendaandelen en ETF’s te combineren. De focus ligt op dividendaandelen, maar daarnaast heb ik ook ETF’s met obligaties vanwege een lager risico, een ETF met small cap USA value bedrijven, een ETF met focus op goudmijnen en een ETF met energie bedrijven. De verhouding is ongeveer 45% obligaties (huidige rendement aan dividend rond 2%), 5% goudmijners, 5% energiebedrijven, 5% small cap waarde aandelen en de rest individuele dividend aandelen.

Op deze manier profiteer ik van de grondstoffenmarkt, de rentemarkt en de aandelenmarkt. Maandelijks voeg ik een bedrag toe, dat ik naar rato verdeel onder de eerder genoemde investeringen. Op deze manier blijft mijn portefeuille gebalanceerd en kan ik regelmatig gebruik maken van nieuwe kansen in de markt als het gaat om individuele aandelen.

Hoe ziet mijn huidige portefeuille eruit bij eToro

Mijn huidige portefeuille (per 6 oktober) bij eToro ziet er als volgt uit.

BedrijfTickerSoortLandBranchePercentageDividendrendement
Lenovo Group0992.HKAandeelHong KongTech/telecom2,695,56
Bank of China3988.HKAandeelHong KongFinance2,695,97
Franklin ResourcesBENAandeelUSAHolding2,695,19
Colgate PalmoliveCLAandeelUSAConsumenten art2,692,26
Gold miners ETFGDXETFUSAGoud5,110,48
US bonds 7-10y ETFIEFETFUSABonds8,111,98
Imperial BrandsIMBAandeelUKTabak2,6914
InvestecINVPAandeelUKFinance2,6916
Russell value ETFIWNETFUSAIndex5,752,19
Johnson & JohnsonJNJAandeelUSAConsumenten art2,692,75
High Yield bond ETFJNKETFUSABonds5,75,75
Realty IncomeOAandeelUSAVastgoed2,694,49
ShellRDSBAandeelUKEnergy2,6916
Red ElectricaREEAandeelSpainEnergy2,696,5
Skandinaviska Enskilda BankenSEB-AAandeelZwedenFinance10,817,71
US Bonds 1-3y ETFSHYETFUSABonds2,692,06
STAG industrialSTAGAandeelUSAVastgoed2,694,59
AT & TTAandeelUSATech/telecom2,697,3
US Bonds 20+y ETFTLTETFUSABonds10,81,97
US bonds short term inflation ETFVTIPETFUSABonds8,112,31
Walgreens Boots AllianceWBAAandeelUSAConsumenten art2,695,15
WPPWPPAandeelUKMarketing2,699,59
Energy Sector ETFXLEETFUSAEnergy5,117,3

Het gemiddelde rendement is ongeveer 5,1%. Let wel dat er een aantal bedrijven zijn met een zeer hoog rendement (zoals Imperial Brands), waar de vraag is of dit haalbaar blijft.

Gratis mijn strategie volgen bij eToro?

Wil je zonder zelf research te doen onze portefeuille hebben, waarbij je niet eens zelf hoeft aan te kopen en verkopen, omdat je automatisch mijn strategie kopieert? Dat kan. Je hoeft alleen de volgende stappen te volgen:

  1. Maak een account aan bij eToro (als je die nog niet hebt)
  2. Stort geld (kan met iDeal, paypal etc.)
  3. Zoek op ‘LowRiskStrategy
  4. Klik op Copy (copy open trades ja)
  5. En dat is het!

Het dividend dat ik ontvang, zal je ook gaan ontvangen. Nog 1 laatste tip: bij kopiëren ben je afhankelijk van de trades van een ander. Het kan verstandig zijn om niet 1, maar meerdere mensen te volgen, om het risico te verlagen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs, met reviews, portfolio updates en meer? Schrijf je dan hieronder in op de nieuwsbrief!

Comments
  • Hallo, dank voor de altijd leerrijke blogs en reviews. Heb een vraagje over EToro. Hoe zit het met de beurstaks als je iemand kopieert bij EToro? Voorlopig kopieer ik enkel iemand en doe zelf geen trades, moet je dan telkens ook beurstaks betalen op de aandelen die zij kopen/verkopen of vervalt dit omdat je zelf niet handelt en/of omdat dit dan CFD’s zijn. Je zegt ook dat je de dividenden ontvangt, daar zal je dan wel de belasting moeten voor achterdragen vermoed ik dan. Graag even een woordje uitleg hoe dit bij EToro in zijn werk gaat aangaande de Belgische belastingen. Dank bij voorbaat. MVG

    • Hallo Luc, bedankt voor je leuke reactie! Ik ken het Belgische belastingstelsel niet, dus weet niet hoe de beurstaks werkt. Wel weet ik dat dividend bij eToro voorbelast is met 30%. Als er per aandeel $1,- dividend uitgekeerd wordt, krijg je dus 70 cent echt bijgeschreven. Hopelijk helpt je dit iets verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten