Informatiebronnen voor beleggers

Hoe maak jij beslissingen als het aankomt op aandelen? Gebruik je technische analyse, fundamentele analyse of tips van anderen? Als het gaat om beleggen, is informatie het belangrijkste wat er is. Ben je net iets beter geïnformeerd dan de gemiddelde belegger, is de kans groot dat je ook net iets betere beslissingen neemt als het gaat om beleggen in aandelen.

Tijd om mijn meest gebruikte informatiebronnen voor beleggen!

IEX.nl / Beursduivel.be

Als ik wil weten wat er op de Nederlandse markten speelt, ga ik meestal naar IEX.nl. Voor de Belgische markt gebruik ik Beursduivel.be. Ik screen de indexen en nieuwsberichten en ben meteen bij. Zijn er nieuwsberichten over aandelen waar ik in beleg dan lees ik die ook meteen. Als je naar een koers doorklikt dan kan je de historische koersen zien en een blik werpen op de cijfers van het bedrijf (bij IEX onder ‘fundamenteel’, bij beursduivel onder ‘research’).

Voor de koersen kan je uiteraard ook gewoon bij je broker kijken. Heb je nog geen broker? Lees hier de review van DEGIRO (lage kosten, breed aanbod, geen kosten bij veel ETF’s).

nl.investing.com

Investing.com is een van de grootste Nederlandstalige sites als het aankomt op beleggen (overigens onderdeel van een Engelstalige site). Als ik google op een aandeel + een specifieke vraag (bijvoorbeeld over dividend), dan kom ik heel vaak bij investing.com uit. Daarnaast hebben ze een aandelenscreener, een wekelijkse strip (heel belangrijk), veel nieuwsberichten en koersen van crypto en grondstoffen.

Yahoo Finance

Waar ik investing.com voor Nederlandse aandelen gebruik, gebruik ik Yahoo finance voor Amerikaanse aandelen. Je kan van aandelen alle informatie met betrekking tot jaarcijfers, dividenden, historie en nieuwsberichten. Ook Yahoo heeft een hele uitgebreide aandelenscreener die ik voor de Amerikaanse markt gebruik.

Geld uitlenen als een echte bank tegen 9%+ rente? Lees hier hoe dat kan als particulier!

The investors Podcast

Ik reis regelmatig met de trein of auto. In plaats van naar muziek te luisteren, zet ik tegenwoordig de podcast van ‘The investors podcast’ aan. De hosts van de podcast zijn Preston Pysh en Stig Broderson. Dit zijn beide waardebeleggers. Ze bespreken specifieke aandelen, doen interviews, boekreviews en nodigen regelmatig mensen uit in hun show met een specifiek kennisgebied. Als je niet kan lezen, maar wel kan luisteren, is dit zeker een aanrader. De podcasts zijn te vinden op iTunes, Spotify en YouTube.

Boeken

Ik heb om mijn site een boekenplank en dat is niet voor niets. Lezen vind ik bijzonder leerzaam. Ik probeer meerdere non fictie boeken per maand te lezen,. Dit varieert van boeken over beleggen, persoonlijke ontwikkeling, economie, maar ook biografieën van beleggers en self made miljonairs. Op deze manier leer ik iedere dag iets nieuws en doe ik regelmatig nieuwe inzichten op die ik kan gebruiken bij beleggen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Jaarrekeningen

Mijn favoriete bron van informatie als het gaat om beleggen is de jaarrekening van een bedrijf. De jaarrekening is de betrouwbaarste bron als het gaat om een specifiek bedrijf. Je vindt de visie van het bedrijf, de verwachtingen, een terugblik op afgelopen jaar en natuurlijk de cijfers. Standaard vind je in de jaarrekening een balans, winst- en verliesrekening en een kasstroomoverzicht. Als je deze ook nog eens over meerdere jaren met elkaar vergelijkt, kan je een prima beeld vormen!

Wil je op de hoogte blijven van alle informatie die ik deel, schrijf je dan hieronder in op de nieuwsbrief!